Iranul organizează ample exerciții militare în Marea Oman și Oceanul Indian

Eduard Pascu / 09 sep 2020 / 10:11

Forțele armatei iraniene organizează un amplu exercițiu militar în Marea Oman și părți ale Oceanului Indian folosind o combinație de noi echipamente.

Comandantul exercițiului comun, cu numele de cod Zolfaqar-99, a declarat că etapa principală a exercițiului va începe joi și va continua timp de trei zile. La exercițiile militare participă Forțele Terestre, Marina, Forțele Aeriene și ale Apărării Aeriene, a declarat contraamiralul Habibollah Sayyari, menționând că zona de instrucție militară acoperă o suprafață de 2 milioane de kilometri pătrați în partea de est ale strâmtorii Hormuz, coasta Makran, Marea Oman și părțile nordice ale Oceanului Indian, până la latitudinea de 10 grade.

El a menționat, de asemenea, că mai multe tipuri de nave, submarine, aeronave și arme noi vor fi utilizate, inclusiv submarinul „Fateh”, transmite agenția Tasnim.

Forțele armatei vor practica tactici de ofensivă și de apărare, a spus comandantul, adăugând că o dronă cu rază lungă de acțiune, numită Simorgh, va efectua operațiuni de patrulare și de recunoaștere și va lupta împotriva navelor ostile, aruncând bombe inteligente de precizie.

El a spus că scopul exercițiului este de a asigura securitatea apelor regionale și a rutelor internaționale de transport maritim, îmbunătățirea pregătirii militare a Iranului de a contracara amenințările și de a exersa planurile pentru un răspuns zdrobitor la orice act de agresiune, a mai spus comandantul.

Citește și: Iranul și-a dat cu stângul în dreptul după ce a atacat replica portavionului USS Nimitz. Nava s-a scufundat în locul 'greșit'

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy