Iranul organizează ample exerciții militare în Marea Oman și Oceanul Indian

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forțele armatei iraniene organizează un amplu exercițiu militar în Marea Oman și părți ale Oceanului Indian folosind o combinație de noi echipamente.

Comandantul exercițiului comun, cu numele de cod Zolfaqar-99, a declarat că etapa principală a exercițiului va începe joi și va continua timp de trei zile. La exercițiile militare participă Forțele Terestre, Marina, Forțele Aeriene și ale Apărării Aeriene, a declarat contraamiralul Habibollah Sayyari, menționând că zona de instrucție militară acoperă o suprafață de 2 milioane de kilometri pătrați în partea de est ale strâmtorii Hormuz, coasta Makran, Marea Oman și părțile nordice ale Oceanului Indian, până la latitudinea de 10 grade.

El a menționat, de asemenea, că mai multe tipuri de nave, submarine, aeronave și arme noi vor fi utilizate, inclusiv submarinul „Fateh”, transmite agenția Tasnim.

Forțele armatei vor practica tactici de ofensivă și de apărare, a spus comandantul, adăugând că o dronă cu rază lungă de acțiune, numită Simorgh, va efectua operațiuni de patrulare și de recunoaștere și va lupta împotriva navelor ostile, aruncând bombe inteligente de precizie.

El a spus că scopul exercițiului este de a asigura securitatea apelor regionale și a rutelor internaționale de transport maritim, îmbunătățirea pregătirii militare a Iranului de a contracara amenințările și de a exersa planurile pentru un răspuns zdrobitor la orice act de agresiune, a mai spus comandantul.

Citește și: Iranul și-a dat cu stângul în dreptul după ce a atacat replica portavionului USS Nimitz. Nava s-a scufundat în locul 'greșit'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel