Iranul neagă sechestrarea petrolierului britanic Pacific Voyager

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Administrația de la Teheran a transmis că nu a sechestrat un petrolier al Marii Britanii în Golful Persic, catalogând o serie de informații apărute în acest sens ca fiind „fabricate" și „false", a transmis agenția de presă IRIB, citată de Reuters.

Mai multe rapoarte privind sechestrarea unui petrolier britanic au apărut în cadrul platformei Twitter. Conform acestora, Iranul a sechestrat petrolierul britanic Pacific Voyager.

Membri ai Forţelor navale regale britanice au capturat joi petrolierul Grace 1, suspectat că ar fi transportat petrol iranian spre Siria prin încălcarea sancţiunilor impuse de Statele Unite şi de Uniunea Europeană, informează Mediafax.

Administrația de la Teheran a anunțat vineri că ar putea sechestra o navă britanică în cazul în care petrolierul nu este eliberat.

"Dacă Marea Britanie nu eliberează petrolierul iranian, este datoria autorităţilor iraniene să captureze un petrolier britanic", a declarat Mohsen Rezai, unul dintre comandanţii Gardienilor Revoluţiei din Iran. La rândul său, Ministerul de Externe de la Teheran a cerut eliberarea imediată a petrolierului, acuzând Marea Britanie că a acţionat la ordinul SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel