Iranul întreprinde exerciţii militare în Golf. O ,,demonstraţie de forţă'' pentru duşmanii ţării

S.I. Catalin / 21 sep 2018 / 15:10

Gărzile Revoluţionare iraniene (armata de elită a regimului islamic) şi armata au întreprins vineri un exerciţiu militar comun în Golful Persic, prezentat drept o 'demonstraţie de forţă' şi un avertisment pentru duşmanii ţării, transmite Reuters.

Teheranul a dat de înţeles în ultimele săptămâni că ar putea acţiona militar în Golf pentru a bloca exporturile de petrol ale altor ţări, ca represalii pentru sancţiunile americane ce vizează stoparea vânzărilor sale de ţiţei.

SUA menţin în Golf o flotă care protejează rutele de transport maritim al ţiţeiului

,,Această ceremonie este, pe lângă o demonstraţie de forţă, şi un mesaj de pace şi prietenie pentru ţările prietene şi vecine'', a declarat colonelul Yousef Safipour, comandant adjunct responsabil cu relaţiile publice în cadrul armatei, citat de agenţia IRNA.

,,Dacă inamicii şi puterile arogante se vor uita la frontierele şi pământul Iranului islamic, vor primi o replică zdrobitoare într-o fracţiune de secundă'', a adăugat el.

Potrivit agenţiei IRNA, la exerciţiile de vineri au luat parte avioane de tip Mirage, F-4 şi Suhoi-22.

Republica islamică are programate sâmbătă ample manevre militare navale, la care vor lua parte în jur de 600 de vase, a mai indicat IRNA.

Separat, un proeminent cleric iranian a declarat vineri că a venit momentul pentru Israel 'să spună la revedere', fără a explica însă la ce se referă.

,,D-le Netanyahu, dumneavoastră şi serviciile dumneavoastră de informaţii ştiţi bine că timpul să spuneţi la revedere a venit şi în ce poziţie de forţă sunt rezistenţa Hezbollah şi poporul din Gaza'', a declarat Hassan Abu-Torabi Fard, conducătorul rugăciunilor de vineri de la Teheran, citat de agenţia Fars.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy