Iranul condamnă "ferm" atacul sângeros de la Nisa

Eduard Pascu |
Data publicării:

După ce a acuzat Franța că alimentează extremismul, acum Iranul a condamnat "ferm" atacul cu armă albă care a făcut joi trei morţi într-o biserică din centrul oraşului Nisa, în sud-estul Franţei, relatează AFP.

"Condamnăm ferm atacul terorist de astăzi de la Nisa", a scris pe Twitter ministrul iranian al afacerilor externe, Mohammad Javad Zarif. "Trebuie să înlocuim acest cerc vicios care se agravează mereu - discursul urii, provocări şi violenţă - cu raţiune şi bun-simţ", a pledat el, transmite Agerpres.

Trei persoane (două femei şi un bărbat) au fost înjunghiate mortal joi dimineaţă de un tânăr într-o biserică din centrul oraşului Nisa. "Trebuie să recunoaştem că radicalismul nu face decât să alimenteze şi mai mult radicalismul şi că pacea nu poate fi obţinută cu provocări josnice", a adăugat el.
Preşedintele francez Emmanuel Macron a apărat ferm valorile laice şi dreptul de a ridiculiza religia, după uciderea, la 16 octombrie, în apropiere de Paris, a unui profesor francez care a arătat caricaturi cu profetul Mahomed în clasă, la un curs despre libertatea de expresie.

Declaraţiile sale au declanşat manifestaţii în mai multe ţări majoritar musulmane, precum şi apeluri la boicotarea produselor franceze.

Miercuri, preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat că a-l insulta pe profetul Mahomed încurajează "violenţa şi curgerea de sânge".

Citește și: Ministrul iranian de externe acuză Franţa că 'alimentează extremismul'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel