Iranul condamnă declarația secretarului general al NATO

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Abbas Mousavi
Abbas Mousavi

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian a condamnat comentariile secretarului general al NATO în justificarea uciderii comandantului iranian, generalul Qassem Soleimani, transmite agenția de stat iraniană Tasnim.

„Performanțele acestei organizații militare (NATO), care are un membru influent, și anume regimul american, care este un stat terorist la scară globală, nu au avut realizări în ultimii ani, ci a adus devastare, războaie și nesiguranță pentru oamenii din regiune și din lume”, a spus Abbas Mousavi.

„Justificarea măsurii regimului american și asasinarea nedreaptă a generalului Soleimani este să închidă ochii asupra rolului pe care acest mare comandant l-a avut în lupta  crucială împotriva teroriștilor și distrugerea lui Daesh (ISIS) și eliminarea amenințării acestui grup terorist în regiune și zone dincolo de regiune, până la granițele europene”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Mousavi a remarcat că secretarul general al NATO a batjocorit opinia publică mondială, justificând măsura teroristă și lipsită de gândire de la cel mai influent membru al NATO, în fața ochilor șocați și îngrijorați ai lumii de a asasina un oficial militar iranian de rang înalt care a fost invitat de guvernul legitim din Irak

Purtătorul de cuvânt al Iranului și-a exprimat regretul că NATO a devenit un instrument de justificare a măsurilor adoptatea pentru atingerea obiectivelor lor politice nefaste în regiune de către Statele Unite și de o serie de aliați europeni.

„Republica Islamică Iran consideră că securitatea va reveni în regiune atunci când activitățile teroriste ale forțelor extrareregionale, dintre care unele active sub pavilionul NATO, se vor încheia și securitatea regionale va fi încredințată guvernelor regionale,” a concluzionat el, potrivit site-ului Ministerului de Externe din Iran.

vezi și: NATO: Iranul trebuie să se abţină de la 'noi violenţe şi provocări'

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel