Iranul cere forțelor SUA să pună capăt 'violenţelor împotriva poporului american'

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Iranul a făcut apel luni la SUA "să pună capăt violenţelor" împotriva propriului lor popor după moartea lui George Floyd în timpul unei arestări violente a poliţiei, care a declanşat manifestaţii de amploare în mai multe oraşe americane.

"Poporului american: lumea a auzit strigătul vostru privind starea de oprimare. Lumea este alături de voi", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian Abbas Moussavi, în cadrul unei conferinţe de presă de la Teheran, potrivit Agerpres, care citează AFP.

"Funcţionarilor şi poliţiei americane: puneţi capăt violenţei împotriva poporului vostru şi lăsaţi-l să respire", le-a mai spus el jurnaliştilor în limba engleză.

Poziția Iranului vine în contextul în care Teheranul e acuzat că a folosit muniție de război împotriva protestatarilor care au ieșit pe străzi împotriva regimului după doborârea unui avion de linie la începutul acestui an.

Iranul se confruntă de mai mult timp cu valuri de proteste ca urmare a situației economice după sancțiunile impuse de Washington. Occidentul a acuzat în mai multe rânduri autoritățile din Teheran de represiuni împotriva propriului popor.

În noiembrie anul trecut, în contextul crizei financiare, violențe extreme au izbucnit în Iran. Atunci, potrivit celor de la Amnesty Internaional, zeci de oameni au fost uciși de către forțele de ordine. Iranul neagă aceste cifre.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel