Iranul: Avionul ucrainean prăbuşit la Teheran nu a fost lovit de o rachetă

S.I. Catalin |
Data publicării:

Iranul a declarat vineri că poate afirma cu certitudine că avionul ucrainean Boeing 737 care s-a prăbuşit miercuri la Teheran "nu a fost lovit de o rachetă", informează AFP.

,,Un lucru este sigur, acest avion nu a fost lovit de o rachetă", a declarat preşedintele Organizaţiei Aviaţiei Civile iraniene (CAO), Ali Abedzadeh, în timpul unei conferinţe de presă la Teheran.

,,Informaţiile (conţinute) în cutiile negre (ale aparatului) sunt absolut cruciale" pentru anchetă şi orice declaraţie înainte ca datele de pe ele să fie extrase nu constituie o părere de expert", a adăugat Abedzadeh.

Zborul PS752 al companiei Ukraine Airlines Internaţional s-a prăbuşit miercuri dimineaţa la câteva minute după ce a decolat din Teheran. Cele 176 de persoane la bord, în special irano-canadieni, dar şi afgani, britanici, suedezi şi ucraineni au fost ucişi.


Avionul ucrainean Boeing 737-800 s-a prăbușit după ce ar fi fost lovit de rachetă Tor-M1


Londra şi Ottawa afirmă că a avionul a fost fără îndoială doborât de o rachetă iraniană, probabil din eroare, iar imagini video dificil de autentificat circulă pe internet în sprijinul acestei teze.

,,Am văzut unele înregistrări video", a declarat Abedzadeh. ,,Confirmăm că avionul a fost cuprins de foc timp de 60-70 de secunde", însă a spune "că el a fost lovit de ceva nu poate fi corect în plan ştiinţific", a adăugat el.

Amintim că un avion Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aparatul de zbor a căzut în apropierea aeroportului şi a fost cuprins de flăcări. Toate cele 176 de persoane aflate la bord au decedat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel