Iranul anunţă arestarea liderului unei grupări teroriste cu sediul în SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Iranul a anunţat sâmbătă arestarea liderului unei grupări teroriste cu sediul în SUA şi pe care autorităţile republicii islamice o acuză că s-a aflat la originea mai multor atentate, între care unul din 2008 soldat cu 14 morţi, transmite AFP.

"Jamshid Sharmahd, liderul grupării teroriste Tondar (cu sediul) în Statele Unite, se află de acum în mâinile" agenţilor serviciilor de informaţii iranieni, a indicat sâmbătă Ministerul informaţiilor într-un comunicat citat de televiziunea de stat, transmite Agerpres.

Paisprezece oameni au murit şi peste 200 au fost răniţi în atentatul din 12 aprilie 2008 de la o moschee din Shiraz, ministrul informaţiilor acuzând atunci SUA şi Marea Britanie de implicare. În noiembrie acelaşi an trei bărbaţi au fost condamnaţi la moarte pentru atac.

Citește și: Iranul ameninţă cu măsuri legale după ce Statele Unite au interceptat un avion de pasageri

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel