Iranul amenință că va lansa rachete asupra unei centrale nucleare din Israel

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ayatolahul Mohammad Ali Movahedi Kermani, membru al Adunării Experților de la Teheran, a avertizat că Iranul ar putea ataca cu rachete centrala nucleară de la Dimona din Israel, informează cotidianul The Jerusalem Post.

"Dacă Iranul decide să vă confrunte, un atac cu rachete asupra reactorului Dimona va fi suficient", a afirmat vineri Kermani într-o predică, referindu-se la Statele Unite și Israel.

"Trăiți într-o casă de sticlă. Ar trebui să aveți grijă", a mai spus oficialul, care deține și funcția de imam efemer pentru rugăciunea zilei de vineri la Teheran.

Imamul a negat că Iranul dorește să dezvolte o armă nucleară. "Iranul va continua să producă uraniu îmbogățit pentru a genera energia electrică și să efectueze cercetări științifice", a spus Karmeni, potrivit Mediafax.

 

Potrivit Israelului, centrala nucleară de la Dimona e folosită pentru cercetări științifice

 

"Producția de uraaniu îmbogățit nu este pentru realizarea unei bombe nucleare, pe care Iranul o consideră nelegitimă și inutilă", a adăugat el.

Potrivit autorităților israeliene, centrala nucleară de la Dimona este folosită pentru cercetări științifice în domeniul atomic, însă se crede că reactorul produce plutoniu necesar pentru fabricarea de bombe atomice.

Potrivit estimărilor privind capacitatea de producție de plutoniul a reactorului Dimona, experți consultați de agenția Reuters estimează că Israelul ar putea avea 100-200 dispozitive explozive nucleare.

Israelul menține o politică de ambiguitate în ceea ce privește presupusul său arsenal nuclear, refuzând să confirme sau să nege existența acestuia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel