Iranul acuză Statele Unite că transformă regiunea Golfului Persic într-un butoi cu pulbere gata să explodeze

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a acuzat luni Statele Unite că transformă regiunea Golfului Persic într-un "butoi de pulbere gata să ia foc", informează agenţia de ştiri Reuters, citând postul Al Jazeera, preluat de Mediafax.ro

Zona navigabila a Golfului Persic "este îngustă, va deveni mai puţin sigură pe măsură ce navele străine îşi sporesc prezenţa aici", a declarat Zarif într-un interviu pentru postul din Qatar.

,,Regiunea a devenit un butoi de pulbere gata să ia foc, deoarece America şi aliaţii săi o copleşesc cu arme", a adăugat şeful diplomaţiei iraniene.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană şi sechestrarea mai multor tancuri petroliere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel