Iranul acuză că superpetrolierele sale sunt atacate cu rachete

Eduard Pascu |
Data publicării:

Iranul a sesizat International Maritime Organization (IMO) că trei dintre petrolierele sale au fost atacate în Marea Roșie în acest an, a transmis Wall Street Journal la 6 noiembrie, anunță Jane.

Iranul a raportat că pe 11 octombrie a avut loc un atac asupra petrolierului Sabiti forțându-l să se întoarcă în Iran. Compania Națională de Petroliere din Iran (NITC) a declarat că nava a fost lovită probabil de două rachete, iar fotografiile arătau că corpul navei a fost perforat în două locuri.

Wall Street Journal a citat o scrisoare iraniană către IMO în care se spunea: „Credem că acesta este un atac organizat de unul sau mai multe state, din moment ce alte două superpetroliere au fost atacate în mod similar aproximativ în aceeași zonă și cu daune similare”.

Ziarul i-a identificat celelalte două superpetroliere ca fiind pe ceilalți doi tancuri drept Happiness 1 și Helm, care au fost atacate în aprilie și respectiv în august.

Presa iraniană a anunțase anterior că superpetrolierul Happiness 1 a întâmpinat probleme la motor în Marea Roșie la începutul lunii mai și a fost forțat să ancoreze în portul saudit Jeddah. I s-a permis părăsirea portului și plecarea spre Iran pe 21 iulie, după ce Riyadh și Teheran au ajuns la un acord cu privire la costul șederii superpetrolierului în Jeddah.

În legătură cu celălalt superpetrolier Helm, NITC a anunțat pe 21 august că acesta a întâmpinat probleme tehnice la aproximativ 120 km nord de Yanbu.

Vezi și: Iranul a eliberat petrolierul Stena Impero

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel