Iranul acuză Arabia Saudită și SUA că furnizează arme grupului Jaish ul-Adl

Generalul Mohammad Pakpour
Generalul Mohammad Pakpour

Comandantul Corpului Gărzii Revoluției Islamice al Forțelor Terestre, generalul de brigadă Mohammad Pakpour a acuzat Arabia Saudită că a trimis cel puțin trei avioane de arme și echipamente militare la așa-numitul grup terorist „Jaish ul-Adl” de la granițele de sud-est ale Iranului, transmite agenția iraniană tasnim.

În cadrul unei adunări a oficialilor armatei iraniene care a avut loc marți la Teheran marți, generalul de brigadă Mohammad Pakpour a prezentat mișcările forței terestre a IRGC pentru combaterea teroriștilor de la granițele din nord-vestul, vestul și sud-estul țării și a spus că forțele au luat măsuri ample, inclusiv consolidarea granițelor și utilizarea forțelor indigene pentru a oferi securitate în zone.

El a mai spus despre sprijinul american și saudit pentru grupurile teroriste care vizează frontierele iraniene: „Una dintre țările reacționare din regiune a furnizat până în prezent cel puțin trei aeronave pline cu arme și echipamente teroriștilor din sud-estul țării. În ciuda sprijinului american acordat teroristilor, forțele terestre ale IRGC au reușit opună rezistență și să ofere o securitate de-a lungul granițelor de nord-vest, vest și sud-est.”

Forțele militare iraniene de-a lungul zonelor de frontieră din sud-est sunt frecvent atacate de grupări teroriste venite din Afganistan și Pakistan. Teheran a cerut deja celor doi vecini să intensifice securitatea la frontiera comună pentru a preveni atacurile teroriste asupra forțelor iraniene.

Pe 15 octombrie 2018, Jaish-ul-Adl s-a infiltrat în Iran din partea pakistaneză a frontierei și a luat ostatici 14 polițiști de frontieră, forțe locale din Basij și membri ai Corpului Gărzii Revoluției Islamice (IRGC).

Baza Quds a Forței Terestre a IRGC a declarat la vremea respectivă că forțele locale Basij și forțele regimentului de frontieră staționate la postul de frontieră din regiunea Mirjaveh din sud-estul provinciei Iranului, Sistan și Balouchestan, au fost răpiți după „acte de trădare” care implică un element sau elemente ale grupărilor anti-revoluție care s-au infiltrat în țară. Mai multe persoane care erau reținute în Baza Quds au fost eliberate atunci.

Vezi și: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy