Iranul acuză Arabia Saudită și SUA că furnizează arme grupului Jaish ul-Adl

Eduard Pascu |
Data publicării:
Generalul Mohammad Pakpour
Generalul Mohammad Pakpour

Comandantul Corpului Gărzii Revoluției Islamice al Forțelor Terestre, generalul de brigadă Mohammad Pakpour a acuzat Arabia Saudită că a trimis cel puțin trei avioane de arme și echipamente militare la așa-numitul grup terorist „Jaish ul-Adl” de la granițele de sud-est ale Iranului, transmite agenția iraniană tasnim.

În cadrul unei adunări a oficialilor armatei iraniene care a avut loc marți la Teheran marți, generalul de brigadă Mohammad Pakpour a prezentat mișcările forței terestre a IRGC pentru combaterea teroriștilor de la granițele din nord-vestul, vestul și sud-estul țării și a spus că forțele au luat măsuri ample, inclusiv consolidarea granițelor și utilizarea forțelor indigene pentru a oferi securitate în zone.

El a mai spus despre sprijinul american și saudit pentru grupurile teroriste care vizează frontierele iraniene: „Una dintre țările reacționare din regiune a furnizat până în prezent cel puțin trei aeronave pline cu arme și echipamente teroriștilor din sud-estul țării. În ciuda sprijinului american acordat teroristilor, forțele terestre ale IRGC au reușit opună rezistență și să ofere o securitate de-a lungul granițelor de nord-vest, vest și sud-est.”

Forțele militare iraniene de-a lungul zonelor de frontieră din sud-est sunt frecvent atacate de grupări teroriste venite din Afganistan și Pakistan. Teheran a cerut deja celor doi vecini să intensifice securitatea la frontiera comună pentru a preveni atacurile teroriste asupra forțelor iraniene.

Pe 15 octombrie 2018, Jaish-ul-Adl s-a infiltrat în Iran din partea pakistaneză a frontierei și a luat ostatici 14 polițiști de frontieră, forțe locale din Basij și membri ai Corpului Gărzii Revoluției Islamice (IRGC).

Baza Quds a Forței Terestre a IRGC a declarat la vremea respectivă că forțele locale Basij și forțele regimentului de frontieră staționate la postul de frontieră din regiunea Mirjaveh din sud-estul provinciei Iranului, Sistan și Balouchestan, au fost răpiți după „acte de trădare” care implică un element sau elemente ale grupărilor anti-revoluție care s-au infiltrat în țară. Mai multe persoane care erau reținute în Baza Quds au fost eliberate atunci.

Vezi și: 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel