Iranul a transformat racheta de 122 mm într-o armă ghidată

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Corpul Gardienilor Revoluției Islamice se laudă că a transformat cu ajutorul tehnologiei interne o rachetă 122 mm într-o rachetă ghidată de precizie. Aceasta poate atinge țintele cu o eroare de 7 metri.

Directorul Organizației de Cercetare a IRGC, Ali Koohestani, a declarat că racheta „Arash” de calibru 122 mm a devenit o armă precisă lucru confirmat și cu ocazia testelor recente. Acesta a spus că experții IRGC au reușit să transforme Arash într-o rachetă ghidată care a lovit cu precizie țintele în cadrul testelor. Racheta Arash de 122 mm poate atinge acum țintele cu o precizie de 7 metri, a menționat el, spunând că arma va fi produsă în masă pentru a fi livrată către Ministerul Apărării, transmite Tasnim.

Cu o greutate de 64 de kilograme, Arash are o rază de acțiune de 22 de kilometri și este echipat cu un focos de 19 kg cu o putere distructivă mare, care detonează țintele pe o rază de  25 de metri.

Înainte de a fi modernizată, pentru a compensa precizia scăzută, racheta de 122 mm cunoscută și sub codul BM-21 era trasă la pachet de 40 de rachete. Recentele modificări permit unităților de artilerie să lanseze un număr limitat de rachete pentru a distruge o țintă.

Citește și: Iranul a prezentat noi arme dezvoltate intern

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel