Iranul a prezentat noi arme dezvoltate intern

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Terestre din cadrul Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) au dezvăluit noi produse militare fabricate intern, inclusiv drone de cercetare cu un plafon de zbor de 12.000 de metri.

Sâmbătă, în cadrul unei ceremonii, generalul maior Hossein Salami a dezvăluit noile echipamente militare fabricate de Forțele Terestre a IRGC.

Unul dintre elementele prezentate a fost transportatorul de personal BTR-50, o versiune modificată a transportatorului de personal Makran, dar mult mai blindat și cu un nou tip de turelă, transmite Tasnim.

Turela este echipată cu un sistem automat de control al focului, camere termice pentru vedere pe timp de noapte și un sistem laser de măsurare a distanței până la țintă. Transportorul este echipat cu un tun automat de calibru 30 mm și o mitralieră calibru 7,62 mm, ambele controlate din interiorul vehiculului.

 

Drona Me’raj-1

 

Un alt echipament prezentat a fost drona de cercetare care are un plafon de zbor de 12.000 de metri și o viteză maximă de 140 km/h. Aceasta cântărește 35 de kilograme și are o autonomie de zbor de 10,5 ore și poate transporta o sarcină utilă de 5 kg. Cu o anvergură a aripilor de 3,6 metri, Me´raj-1 poate zbura la 1.000 de kilometri distanță. Este echipată cu un sistem de transmisie a datelor cu o rază de până la 150 km.

 

2. -imagine fara descriere- (iran_drona_meraj__1_83556300.jpg)

 

Generalul maior Hossein Salami a prezentat și un detector de explozibili pentru detectarea minelor și a bombelor de pe marginea drumului. Sistemul este montat pe un vehicul care se deplasează cu viteza de 10 km/h și poate detecta de la 30 de metri bombe ascunse în pământ până la o adâncime de 30 cm.

 

3. -imagine fara descriere- (iran_detector_bombe_38807600.jpg)

 

Citește și: Forțele Aeriene din Iran au primit avioane Kowsar, fabricate indigen

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel