Iranul a testat noua rachetă Jask II cu submarinul Fateh

Eduard Pascu |
Data publicării:

Iranul a mărit raza de acțiune a unei rachete lansate de submarin, a spus comandantul marinei iraniene.

Contraamiralul Hossein Khanzadi, comandantul marinei iraniene, a evidențiat în cadrul unui interviu televizat progresele din industria de apărare, indicând dezvoltarea rachetei lansate de pe submarin, Jask-II. Comandantul a menționat că Jask-II are o autonomie mai mare decât modelele sale anterioare, transmite Tasnim.

"Rachetele lansate de la suprafață ar putea fi deviate de inamic, dar Jask-II este lansat de un submarin care se poate deplasa acolo unde inamicul nu se așteaptă deloc", a adăugat el.

Contraamiralul Khanzadi a mai menționat că racheta navală poate fi trasă de submarinul Fateh, o navă construită intern și care este echipată cu un sonar avansat.

Marina iraniană a lansat vineri o rachetă de croazieră de pe un submarin în timpul unor ample exerciții care au loc în Marea Oman și în partea de nord a Oceanului Indian.

Zona de antrenament a acoperit o suprafață foarte mare în partea estică a strâmtorii Hormuz, coasta Makran, Marea Oman și zone din nordul Oceanului Indian, până la latitudinea de 10 grade.

Citește și: Iranul a trimis în premieră submarinul Fateh în Golful Oman unde a testat și o rachetă de croazieră

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel