Iranul a prezentat varianta sa a recentului incident din Golful Persic (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția de știri iraniană Press TV a dat publicității imagini ale incidentului din Golful Persic dintre Forțele Revolutiei Islamice Revoluționare Islamice cu US Navy, transmite Defence Blog.

Pe 15 aprilie, unsprezece nave ale Iranian Islamic Revolutionary Guard Corps Navy (IRGCN) au efectuat în mod repetat abordări periculoase și hărțuitoare ale navelor  USS Lewis B. Puller (ESB 3), USS Paul Hamilton (DDG 60), USS Firebolt (PC 10), USS Sirocco (PC 6), USCGC Wrangell (WPB 1332) și USCGC Maui (WPB 1304), în timp ce acestea desfășurau operațiuni în comun cu elicopterele de atac AH-64E Apache în apele internaționale ale Golfului Persic.

La un moment dat s-au apropiat de USS Lewis B. Puller la mai puțin de 50 de metri și de USCGC Maui la mai puțin de 10 metri, spunea US Navy la scurt timp după eveniment.

 

Iranienii resping acuzele

 

Autoritățile iraniene au respins acuzele US Navy de 'hărțuire' de către navele iraniene spunând că sunt „fără temei". IRGC a transmis că forțele americane au blocat una dintre navele sale în două incidente separate la începutul lunii aprilie, folosind „un comportament periculos și au ignorat avertismentele".

„După cum s-a spus acest lucru arată încă o dată că prezența ilegală a regimului terorist american este principala sursă a instabilității din regiune. Unicul mod de a stabili securitatea în această regiune este retragerea americanilor din Asia de Vest", se arată în comunicatul IRGCN. În ultimele săptămâni, forțele navale ale SUA s-au comportat în mod repetat într-o manieră „neprofesională" în Golful Persic, lucru care a amenințat pacea regională și a dat naștere unor noi riscuri, mai spune IRGCN.

„Prin urmare, pentru a preveni continuarea comportamentului ilegal, neprofesional și periculos al teroriștilor americani și, de asemenea, pentru a asigura securitatea navelor iraniene și pentru a combate contrabanda cu combustibil, Marina IRGC și-a mărit patrulele în Golful Persic și a expediat un grup de 11 nave, în regiune, unde au ajuns față în față cu navele de război americane", a subliniat propaganda Iranului.

 

US Navy spune că va reacționa dacă va fi atacată

 

US Navy, Cost Guard, US Marine Corps desfășoară operațiuni comune de interoperabilitate în Golful Persic, de la sfârșitul lunii martie. Forțele navale ale SUA continuă să rămână vigilente și sunt instruite să acționeze într-o manieră profesională, au transmis americanii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel