Iranul a lansat un atac cu zeci de drone către Israel. IDF confirmă „începutul unui atac” în timp ce zeci de avioane de luptă israeliene patrulează cerul țării

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Iranul a lansat zeci de drone de atac către Israel, informație apărută în presa internațională și confirmată de IDF.

Potrivit publicației independente Axios zeci de drone au fost lansate către Israel. Cei de la Times of Israel confirmă și ei acest aspect, precizând că durează câteva ore până dronele ajung în Israel.

Cert e că IDF a confirmat că zeci de drone au fost lansate de Iran către Israel iar sateliții israelieni monitorizează atent fiecare mișcare.

În același timp zeci de avioane de luptă ale IDF patrulează cerul Israelului. E posibil ca lansările să fie doar o provocare sau să fie acoperirea unei acțiuni militare mai ample, în contextul în care distanța dintre Israel și Iran e de peste 1.700 kilometri iar dronele vor ajunge abia în câteva ore. 

UAV-urile au fost identificate rapid de IDF.

În acest context trebuie precizat că președintele Joe Biden și-a anulat vacanța planificată în weekend, fiind informat în timp real cu situația din Orientul Mijlociu.

În prezent Israelul e în alertă maximă, așteptând un atac al Iranului.

Contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al IDF,  a precizat că Israelul va „împiedica dronele să ajungă pe teritoriul său” în cazul în care acestea își vor păstra traiectoria. Trebuie precizat că vorbim de drone nu de rachete balistice, așa cum se aștepta.

2. Dronă iran... (shahed-136-drona-kamikaze-iran-rusia_31876700.jpg)

Situația a degenerat după ce IDF a eliminat mai mulți lideri ai Gardienilor Revoluției iraniene, inclusiv generali, după ce a lovit o clădire anexă a Ambasadei Iranului din Siria.

În cursul zilei de ieri președintele american Joe Biden a declarat că un atac iranian va avea loc mai devreme sau mai târziu, dar crede că Israelul este capabil să se apere și că Statele Unite îl vor ajuta.

„Suntem hotărâți să apărăm Israelul. Vom sprijini Israelul. Îl vom ajuta să se apere, iar Iranul va eșua”, a precizat Biden care a transmis un mesaj Teheranului să renunțe la orice idee de a ataca Israelul.

Atacul estimat al SUA se referă la 100 de rachete balistice. Ceea ce IDF a confirmat sunt zeci de drone care vor ajunge în câteva ore în Israel, dacă își păstrează traiectoria.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel