Iranul a eliberat un petrolier sud-coreean sechestrat în ianuarie

Eduard Pascu |
Data publicării:

Iranul a eliberat un petrolier sub pavilion sud-coreean, reţinut în ianuarie într-o perioadă în care Teheranul făcea presiuni asupra Seulului să deblocheze mai multe miliarde de euro îngheţate din cauza sancţiunilor americane, a anunţat vineri Ministerul de Externe de la Seul, notează AFP.

În ianuarie, invocând încălcarea unor legi de mediu, Gardienii Revoluţiei Republicii Islamice, au sechestrat în Golful Persic petrolierul Hankuk Chemi, iar echipajul a fost arestat, transmite Agerpres.

După aproximativ o lună, echipajul a fost autorizat să plece, "într-un act umanitar din partea Iranului", potrivit Ministerului de Externe de la Teheran.

Ulterior, Coreea de Sud a anunţat că a ajuns la un acord cu Iranul pentru reglementarea contenciosului financiar, precizând însă că acest compromis mai trebuie validat de Washington.

Într-un comunicat, diplomaţia sud-coreeană a precizat vineri că nava şi căpitanul, eliberat, "au plecat în siguranţă astăzi".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel