Iranul a desfășurat în Siria sisteme de rachete

Eduard Pascu / 06 dec 2019 / 17:11

Atacurile Israelului asupra forțelor militare iraniene din Siria au forțat armata iraniană, pentru protejarea forțelor, să disloce sisteme de apărare aeriană, transmite avia.pro. 

Conform specialiștilor instalația, care seamănă cu unul dintre cele mai recente sisteme de apărare aeriană iraniene - Bavar-373, care ar fi o copie al sistemului rusesc S-300.

Este de remarcat faptul că sistemele de apărare aeriană au fost observate la baza aeriană T4, unde sunt prezente și aeronave militare rusești. O astfel de mișcare are ca scop stoparea atacurilor Israelului asupra sistemelor de apărare aeriană iraniene, deoarece prin prezența sistemelor Rusiei eixstă riscul ca S-400 să răspundă împotriva aviației israeliene.

Iranul nu a făcut niciun comentariu oficial pe această temă. Cu toate acestea, există și voci care afirmă că sistemele ar fi rachete de croazieră iraniene, care pot fi folosite pentru a lansa atacuri în teritoriul israelian.

„Iranul are drone, precum și rachete de croazieră și balistice care pot atinge teritoriul Israelului. Transferul lor pe teritoriul Siriei este absolut lipsit de sens”, notează un expert pentru sursa citată.

Vezi și: Iranul mută în Irak, în secret, rachete balistice cu rază scurtă de acțiune 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy