Iranul a confiscat o navă a Emiratelor Arabe Unite

Eduard Pascu |
Data publicării:

Iranul a anunţat joi că a confiscat o navă sub pavilionul Emiratelor Arabe Unite (EAU) care i-a încălcat apele teritoriale luni, Teheranul mai afirmând că gărzile de coastă ale EAU au ucis doi pescari iranieni în aceeaşi zi, transmit Reuters şi AFP.

Între cele două state bogate în petrol, situate faţă în faţă în Golful Persic, tensiunile s-au accentuat în urma acordului anunţat săptămâna trecută privind normalizarea relaţiilor între Emirate şi Israel, marele duşman regional al Teheranului.

'Luni, o navă din Emirate a fost confiscată de garda de coastă iraniană, iar echipajul său a fost reţinut din cauza traficului ilegal în apele teritoriale ale ţării noastre', a comunicat Ministerul de Externe de la Teheran, citat de televiziunea de stat. 'În aceeaşi zi, gărzile (de coastă) ale EAU au împuşcat doi pescari iranieni şi au confiscat o barcă', a adăugat sursa citată.

Ministerul de Externe mai precizează că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Emiratelor la Teheran în legătură cu acest incident, transmite Agerpres.

Luni, agenţia oficială de ştiri WAM din Emirate a relatat că garda de coastă a încercat să oprească opt bărci de pescuit care încălcaseră apele teritoriale ale EAU la nord-vest de insula Sir Bu Nu'Ayr. WAM nu a indicat nimic despre eventuale victime.

'Autorităţile din EAU (...), într-o notă de miercuri, şi-au exprimat profundul regret în legătură cu incidentul şi şi-au anunţat disponibilitatea de a acorda despăgubiri pentru toate daunele provocate', se mai spune în comunicatul diplomaţiei iraniene.

Citește și: Iranul avertizează țările din Golful Persic care fac „greșeala strategică” de a permite prezența SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel