Iranul a anunțat că noii sateliți Zafar sunt gata de lansare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministrul iranian al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a declarat că noii sateliți „Zafar” de fabricație proprie sunt pregătiți să fie lansați pe orbită, transmite agenția de stat iraniană Tasnim.

Mohammad Javad Azari Jahromi, ministrul Tehnologiei și Comunicațiilor a făcut acest anunț duminică într-o postare pe contul său de Twitter. Acesta a lăudat eforturile oamenilor de știință iranieni care lucrează la proiect, și a spus că duminică sateliții vor fi dislocați în centrul spațial și că procesul de lansare al acestora pe orbită va începe în curând.

Zafar este un satelit de monitorizare, care va fi trimis într-o orbită geostationară situată la aproximativ 36.000 de kilometri deasupra Ecuatorului.

Satelitul va avea o durată de viață de un an și șase luni și va captura imagini și le va transmite stațiilor de pe pământ.

Vezi și: Iranul susține că a respins un atac cibernetic masiv

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel