Iranienii sunt nemulțumiți de cum a gestionat Teheranul criza Boeing 737-800

Darius Muresan |
Data publicării:

Declarația Iranului de sâmbătă, conform căreia un avion de pasageri din Ucraina a fost doborât de o rachetă lansată neintenționat, a urmat presiunii crescânde din străinătate, dar și acasă, iar pentru unii iranieni condoleanțele autorităților nu sunt suficiente.

Condoleanțele transmise de liderul suprem și președintele Hassan Rouhani nu au reușit să-i calmeze pe iranienii supărați, care au folosit mijloacele social media pentru a-și exprima indignarea față de stabilirea ascunderii adevărului.

„Este o tragedie națională. Modul în care a fost tratat și anunțat de către autorități a fost și mai tragic", a declarat Ali Ansari, un cleric moderat, potrivit agenției de știri semi-oficiale din Iran, ILNA.

Mulți iranieni au întrebat de ce autoritățile nu au închis aeroportul din Teheran și spațiul aerian al țării într-un moment în care ar fi fost în alertă după atacul cu rachete.

„Au fost atât de atenți să nu ucidă niciun american în răzbunarea lor pentru Soleimani. Dar nu au închis aeroportul? Acest lucru arată cât de mult se îngrijește acest regim de iranieni", a spus prin telefon Mira Sedaghati din Teheran.

"Fara intentie? Ce înseamnă? Aceștia au ascuns această uriașă veste tragică de zile întregi doar pentru a jeli pentru Soleimani. Rușine să vă fie", a spus Reza Ghadyani, din orașul Tabriz, potrivit Reuters și Mediafax.

 

Iranienii își strigă nemulțumirea pe rețelele de socializare

 

Unii iranieni au cerut demisia funcționarilor, respingându-le scuzele.

„V-ați răzbunat de iranieni", a replicat un iranian pe contul său de Twitter, ca răspuns la mesajul lui Rouhani care a spus că „Republica Islamică Iran regretă profund această greșeală catastrofală". „Numai resemnare", e de părere alt cetățean

Într-un mesaj pe Twitter, sâmbătă, ministrul de Externe, Mohammad Javad Zarif, a aruncat o parte din vina pentru catastrofa aviatică asupra a ceea ce el a numit aventurism american.

„Este capătul liniei, domnule ministru! Ai stricat totul!", au fost o parte din răspunsuri.

Timp de mai multe zile, Iranul a negat acuzațiile Occidentului privind responsabilitatea prăbușirii aeronavei, miercuri, la scurt timp după decolarea din Teheran, în care au murit toate cele 176 de persoane aflate la bord. Autoritățile au anunţat sâmbătă că atacul aerian a fost lansat din greșeală, în timp ce se aflau în alertă în urma atacurilor cu rachete asupra țintelor americane din Irak.

În acele atacuri lansate pentru a răzbuna uciderea în 3 ianuarie a generalului iranian Qassem Soleimani în atacurile cu drone din Bagdad nu au fost înregistrate victime.

În acele atacuri lansate pentru a răzbuna uciderea în 3 ianuarie a generalului iranian Qassem Soleimani în atacurile cu drone din Bagdad nu au fost înregistrate victime.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel