Iranienii au ajuns și în Belarus. Rușii sunt antrenați în Belarus de unde iranienii coordonează loviturile dronelor Shahed-136 împotriva Ucrainei

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Dronă iraniană Shahed 136. Foto: The Washington Institute
Dronă iraniană Shahed 136. Foto: The Washington Institute

Centrul Național de Rezistență Ucraineană  a declarat că ofițerii ai Corpului Gardienilor Revoluției din Iran antrenează forțele ruse în Belarus și coordonează lansarea dronelor iraniene.

Centrul a precizat că un grup de instructori iranieni, ofițeri din cadrul Corpului Gardienilor Revoluției, despre care se spune că se află sub protecția Gărzii Naționale Ruse, au fost identificați în satul Mikulichi din regiunea belarusă Gomel alături de ofițeri ai FSB rus.

Potrivit informațiilor obținute din Belarus, acești instructori au coordonat loviturile dronelor "Shahed-136" asupra infrastructurii din Kiev, precum și asupra regiunilor de nord și de vest ale Ucrainei.

Vinerea trecută, un oficial ucrainean a declarat agenției de presă KAN că zece iranieni care antrenau soldați ruși au fost uciși în loviturile ucrainene în cursul săptămânii trecute.

 

Iranienii antrenează și operează drone Shahed-136 și în Crimeea

 

Informația vine în momentul în care oficialii americani și ucraineni au avertizat că iranienii îi antrenează pe ruși să folosească drone iraniene în Crimeea. Miercurea trecută, Centrul Național de Rezistență Ucraineană a susținut că instructorii iranieni supravegheau lansarea rusă a dronelor sinucigașe din interiorul teritoriului ucrainean anexat.

Centrul a menționat, citând surse din rezistența secretă ucraineană, că "rușii au dus instructori iranieni în Herson și Crimeea pentru a lansa drone kamikaze Shahed-136. Ei îi instruiesc pe ruși cum să folosească aceste aparate și le monitorizează direct lansarea asupra țintelor ucrainene, inclusiv loviturile de la Nikolaev și Odesa".

"Iranienii au fost pe teren în Ucraina pentru a ajuta Rusia în lansările de drone", a declarat, joia trecută, secretarul de presă al Pentagonului, generalul Patrick S. Ryder.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel