Iran sfidează SUA. Rohani: Vom încălca sancțiunile americane

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele iranian, Hassan Rohani, a afirmat că Teheranul îşi va vinde petrolul şi va încălca sancţiunile pe care Statele Unite ale Americii (SUA) le reintroduc începând de luni împotriva Iranului, relatează Reuters şi AFP.

''Anunţ că vom ocoli cu mândrie sancţiunile voastre ilegale şi injuste, deoarece ele contravin dreptului internaţional'', a declarat Rohani într-un discurs televizat.

După şase luni de la retragerea SUA din acordul internaţional privind programul nuclear iranian, semnat în 2015, preşedintele american, Donald Trump, reintroduce luni sancţiunile mai drastice împotriva sectoarelor petrolier şi financiar ale Iranului, sancţiuni ce fuseseră ridicate de către fostul preşedinte Barack Obama.

''Suntem în situaţie de război economic şi vom înfrunta o putere de intimidare. Nu cred că în istoria americană a fost până acum cineva la Casa Albă care să încalce atât de mult dreptul şi convenţiile internaţionale'', a deplâns Rohani.

Adoptând o politică ostilă Iranului de la venirea sa la putere în ianuarie 2017, Trump, în opinia căruia acordul este unul rău, a reimpus în august o primă serie de sancţiuni economice împotriva Teheranului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel