Iran, progrese în programul de înarmare

Iranul va prezenta, săptămâna viitoare, un nou avion de vânătoare, a anunţat ministrul apărării, generalul de brigadă Amir Hatami, citat de DPA şi Reuters, care preiau agenţia iraniană Fars. 

Publicul va putea asista la o demonstraţie de zbor cu ocazia zilei naţionale a industriei de apărare, miercuri, când vor fi expuse şi echipamentele proiectate pentru noul avion.

În weekend, marina militară iraniană a anunţat montarea pentru prima dată pe o navă a unui nou sistem defensiv de producţie internă. Potrivit agenţiei de presă semi-oficiale Tasnim, preluată de Reuters, contraamiralul Hossein Khanzadi, comandantul marinei, a declarat că testarea la ţărm şi pe mare a sistemului cu rază scurtă de acţiune Kamand s-a încheiat cu succes şi va urma în curând montarea pe încă o navă.

Iranul a prezentat un nou avion de vânătoare, numit Qaher 313, în 2013, reaminteşte Reuters. Unii experţi şi-au exprimat atunci rezerve faţă de viabilitatea aeronavei, iar potrivit agenţiei, aviaţia iraniană mai dispunea doar de câteva zeci de avioane, fie ruseşti, fie modele americane vechi achiziţionate înainte de revoluţia islamică din 1979.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel