Iran, discuții cu Rusia pentru construcția unei noi centrale nucleare

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Acord nuclear Iran
Acord nuclear Iran

Iranul a reluat discuţiile cu Rusia pentru construcţia unei noi centrale nucleare capabilă să genereze până la 3.000 de megawaţi de electricitate, a declarat sâmbătă ministrul iranian al energiei Reza Ardakanian, citat de agenţia de presă Tasnim, relatează Reuters.

Iranul are în prezent capacitatea de a produce 1.000 de megawaţi de energie electrică cu ajutorul reactoarelor nucleare, a informat Tasnim.

Republica Islamică are deja un reactor nuclear construit de Rusia la Bushehr. Rusia a semnat un acord cu Iranul în 2014 pentru construirea altor opt reactoare nucleare în ţară.

Statele Unite s-au retras în luna mai din acordul nuclear încheiat în 2015 între Teheran şi marile puteri care a avut drept scop împiedicarea Iranului să obţină arma atomică în schimbul ridicării unor sancţiuni internaţionale.

Washingtonul a restabilit la începutul lui august o primă serie de sancţiuni împotriva Teheranului şi a lansat un avertisment ţărilor care continuă să întreţină relaţii comerciale cu Iranul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel