Iran a lansat două submarine din clasa Ghadir - VIDEO

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Iranul a lansat două submarine ”pitice” din clasa Ghadir.

Cele două submarine din clasa Ghadir au fost lansate în timpul unei ceremonii la baza navală Bandar Abbas pe 29 noiembrie, informează janes.com care citează presa iraniană. La ceremonie a participat și contraamiralul Hossein Khanzadi.

Aceste două submarine Ghadir sunt primele pe care Iranul le-a lansat începând din 2012 încoace. Până în acest moment, au fost raportate cel puțin 16 lansări ale acestor submarine.

Aceste submarine vor activa în ape puțin adânci. Ele u o lungime de 29 de metri, ating o viteză de 11 noduri, sunt înarmate cu două torpile și au un deplasament de 120 de tone.

Oficialii iranieni au precizat că lansarea celor două submarine, urmate de lansarea unui distrugător, sunt măsuri defensive menite să protejeze Iranul. Amintim că în luna mai, preşedintele Donald Trump a anunţat retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul. Imediat după, Trump a semnat decretului prin care se reintroduc sancţiunile împotriva regimului de la Teheran.

VIDEO - Lansarea celor două submarine:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel