Iohannis, suspendat? Ion Mocioalcă: Nu se va crea un conflict artificial pe flancul estic

Ema Apostu |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele României, Klaus Iohannis
EXCLUSIV
Președintele României, Klaus Iohannis

Vicepreședintele Comisiei de Apărare de la Camera Deputaților, Ion Mocioalcă a acordat un interviu pentru Defense Romania în care și-a exprimat opinia în privința unei eventuale suspendări a președintelui Klaus Iohannis. 

Ion Mocioalcă este de părere că nu se va ajunge la suspendarea președintelui României. Vicepreședintele Comisiei de Apărare de la Camera Deputaților spune că România a fost întotdeauna un factor stabilizator în zonă, iar un astfel de scenariu ar provoca un conflict și o criză constituțională. 

"În contextul geopolitic actual, nu este bine sa creăm un conflict artificial în România și în nici un caz o criză constituțională. Eu cred că președintele Iohannis își va îndeplini rolul constituțional și va acționa potrivit deciziei Curții Costituționale a României. Rațiunea va prima în fața intereselor politice, în ciuda presiunilor pe care le face PNL-ul, grupurile din media și din stradă. România a fost întotdeauna un factor de stabilitate în acest flanc estic european," a spus Ion Mocioalcă pentru Defense Romania. 

PNL insistă că PSD ar putea cere suspendarea lui Iohannis 

Reamintim că astăzi, președintele Partidului Național Liberal a declarat că deține informații conform cărora PSD ar putea declanșa suspendarea din funcție a președintelui României. 

 "Avem informaţii aproape certe că Dragnea va declanşa procedura de demitere a preşedintelui României în cursul săptămânii viitoare şi că este sprijinit în acest demers şi de Tăriceanu şi de acoliţii săi”, a spus Ludovic Orban.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel