Iohannis: Securitatea României nu e negociabilă și trebuie garantată cu orice preț

Eduard Pascu |
Data publicării:

Securitatea naţională trebuie garantată cu orice preţ, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de preluare a mandatului de către noul ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, transmite Agerpres.

"MApN şi dvs aveţi toţi o sarcină specială, o sarcină grea pe care împreună trebuie să o îndeplinim cu excelenţă. Securitatea naţională trebuie garantată cu orice preţ. Noi, toţi, împreună, conducerea Ministerului cu Guvernul şi cu mine trebuie să garantăm românilor securitatea naţională. Securitatea naţională nu este negociabilă şi nu are culoare politică", a spus Iohannis.

El s-a referit la pactul naţional pentru alocarea a 2% din PIB pentru Apărare.

"În acest sens, am abordat tematica încă de la începutul mandatului meu, când, spre surprinderea multor politicieni, i-am invitat să încheiem un pact naţional pentru securitatea naţională, pact naţional care prevedea şi prevede în continuare alocarea a 2% din PIB pentru apărarea României. Şi s-a realizat acest lucru. În CSAT am discutat şi am hotărât care vor fi programele de achiziţii, care vor fi programele de instruire şi care va fi abordarea strategică a României pentru a garanta acest obiectiv vital pentru România - securitatea naţională. În acest sens, domnule ministru, ştiţi foarte bine care sunt priorităţile României în domeniul pe care îl veţi gestiona. Am toată convingerea că vă veţi implica pentru continuarea tuturor programelor de înzestrare, de instruire şi de colaborare cu aliaţii pentru a atinge toate obiectivele propuse", a transmis Iohannis.

Klaus Iohannis i-a solicitat premierului Ludovic Orban întreg sprijinul pentru îndeplinirea obiectivelor noului ministru al Apărării.

"Domnule prim-ministru, vă felicit pentru preluarea guvernării şi pot să vă spun că acum cu toţii ne simţim mai bine cu o guvernare deschisă pentru rezolvarea adevăratelor probleme ale României. Domnule ministru Ciucă, vă felicit pentru preluarea mandatului. Sunteţi cel mai bun cunoscător al problemelor din minister şi legate de securitatea naţională. Mulţumesc, domnule prim-ministru, că aţi cooptat un adevărat specialist, un profesionist, în echipa dumneavoastră guvernamentală", a spus Iohannis, care i-a mulţumit şi fostului ministrului Gabriel Leş pentru munca depusă în mandatul său.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a afirmat că va respecta alocarea a 2% din PIB pentru Apărare şi îl va sprijini pe noul ministru pentru asigurarea securităţii naţionale.

Vezi și: Nicolae Ciucă, la învestirea în funcția de ministru Apărării: Armata română își va îndeplini datoria sacră de apărare a țării

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel