Iohannis: Realizările rezerviștilor, repere pentru militarii activi din Armată română

Darius Muresan |
Data publicării:

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, un mesaj cu prilejul Zilei Rezervistului Militar.

Ziua rezervistului militar este marcată, anual, în ultima zi din luna mai. Administrația Prezidențială a transmis un mesaj pentru toate cadrele militare aflate în rezervă.

Redăm mesajul președintelui Klaus Iohannis:

„Aniversăm astăzi „Ziua Rezervistului Militar”, tradiție militară care ne oferă ocazia de a transmite prețuirea noastră pentru cei care au slujit cu abnegație, devotament și dăruire drapelul tricolor, de-a lungul carierei lor militare, construind și modernizând Armata României de astăzi.

Dragi rezerviști militari,

Prin misiunile pe care le-ați desfășurat cu succes, în țară și în diferite zone din lume marcate de conflict și instabilitate, ați sporit vizibilitatea și relevanța strategică a României în plan extern, devenind astfel veritabili ambasadori ai țării noastre.

De asemenea, aveți o contribuție esențială la conturarea României ca aliat credibil și important în cadrul Alianței Nord-Atlantice, ca participant activ în proiectele Uniunii Europene în domeniul apărării și ca partener strategic de încredere al Statelor Unite ale Americii”, precizează președintele Klaus Iohannis.

 

Realizările rezerviștilor români, repere pentru militarii activi din Armată

 

Mesajul președintelui continuă, precizând că „realizările dumneavoastră remarcabile au devenit repere înalte de profesionalism pentru colegii militari care vă urmează astăzi exemplul atât în țară, cât și în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, precum și în misiunile desfășurate sub egida Organizației Națiunilor Unite în Africa.

Rolul dumneavoastră nu s-a încheiat însă la momentul trecerii în rezervă, ci continuă să fie unul important pentru Armata României și pentru societatea noastră.

Vă încurajez să vă implicați în continuare în domeniile de activitate în care experiența și cunoștințele dumneavoastră aduc valoare adăugată, precum formarea și instruirea tinerelor cadre militare sau promovarea în spațiul public a valorilor și tradițiilor militare”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel