Iohannis: Prezența militară consistentă a SUA în România, temă abordată cu Trump

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs la Palatul Cotroceni în cadrul primirii șefilor de misiuni și a consulilor generali cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Președintele României a subliniat relațiile bune pe care țara noastră le are cu Franța și Germania, dar s-a aplecat în cadrul discursului său și către vizita pe care a efectuat-o săptămâna trecută în Statele Unite ale Americii unde a avut o întrevedere cu președintele american Donald Trump.

Klaus Iohannis a reiterat „dimensiunea de securitate și apărare a parteneriatului strategic cu SUA”, precizând din nou că a discutat cu Donald Trump despre asigurarea unei prezențe militare consistente în România din partea americanilor.

„Pe 20 august am avut din nou o discuție excelentă și foarte considetă cu președintele Donald Trump. Declarația comună pe care am semnat-o marchează decisiv aprofundarea parteneriatului în domenii esențiale. Am discutat despre asigurarea unei prezențe militare consistente ale Statelor Unite în România. În actualul context internațional, foarte complex, dimensiunea de securitate și apărare a parteneriatului strategic cu Statele Unite a ajuns la un nivel de excelență. Am evidențiat că dincolo de componenta politico-militară e esențială dezvoltarea cooperaăii bilaterale pe alte dimensiuni, în primul rând economică și investițională”, a subliniat președintele României în discursul său.

Klaus Iohannis a mai adăugat importanța pe care țara noastră o joacă în securitatea flancului estic, iar decizia de a aloca 2% din PIB pentru apărare demonstrează angajamentul total al României în cadrul NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel