Iohannis, la Chișinău. România vrea soluționarea conflictului din Transnistria cu respectarea integrității și suveranității Moldovei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Klaus Iohannis, președintele României, aflat într-o vizită la Chișinău, și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Administrația Prezidențială a României
Klaus Iohannis, președintele României, aflat într-o vizită la Chișinău, și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Administrația Prezidențială a României

Președintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială la Chișinău, unde a fost primit de omologul său, Maia Sandu. În cadrul vizitei oficiale Iohannis a subliniat „relevanța majoră acordată de România reglementării conflictului din Transnistria” și a anunțat totodată că Bucureștiul a pregătit un pachet de sprijin pentru cetăţenii Republicii Moldova, care ar urma să includă până la 200.000 de doze de vaccin împotriva noului coronavirus.

În ceea ce privește conflictul din Transnistria, Iohannis a subliniat „relevanța majoră acordată de România reglementării conflictului din Transnistria, cu respectarea integrității și suveranității Moldovei”.

Am subliniat relevanța majoră acordată de România reglementării conflictului din Transnistria, cu respectarea integrității și suveranității Moldovei. Am adresat invitația de a efectua o vizită oficială la București și am adoptat o declarație comună, care reconfirmă relația bilaterală specială.

Am convingerea că preluarea mandatului prezidențial va reprezenta punctul de plecare pentru aprofundarea cooperării bilaterale. Contați pe ajutorul meu și al României”, a transmis Klaus Iohannis.

România ar urma să trimită totodată în Republica Moldova o echipă de experţi în vederea pregătirii strategiei de vaccinare, în timp ce un ajutor de până la 200.000 de doze de vaccin va fi trimis peste Prut. Țara noastră va continua să furnizeze medicamente şi echipamente medicale de protecţie, necesare în contextul pandemiei.

Pachetul de sprijin mai vizează acordarea unei cantităţi de motorină de 6.000 de tone pentru agricultori, precum şi o contribuţie financiară de cel puţin de 250.000 euro, destinată consolidării societăţii civile şi independenţei mass-media.

Aceasta este prima vizită la nivel înalt primită, la Chişinău, de Maia Sandu după preluarea mandatului de preşedinte, în urma alegerilor din 15 noiembrie din Republica Moldova, când l-a învins pe Igor Dodon.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel