Iohannis: I-am spus lui Trump că România contează pe SUA și NATO în asigurarea securității noastre

Tudor Curtifan |
Data publicării:

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Palatul Cotroceni, președintele României a fost întrebat despre discuția telefonică pe care a purtat-o în weekend cu omologul său american Donald Trump.

Șeful statului român a precizat că a discutat cu președintele Donald Trump atât despre măsurile luate de cele două state cu privire la pandemia de COVID-19, dar și despre securitatea pe flancul estic al NATO.

Klaus Iohannis a mărturisit că Donald Trump a fost cel care s-a oferit să trimită ventilatoare medicale în țara noastră.

„Datele care pot fi comunicate public din această conversație au fost cuprinse în comunicatul pe care l-am dat după convorbire. A fost o discuție caldă, foarte bună.

E evident că am discutat despre măsurile pe care le-am luat și noi, dar și ei în această pandemie. Am discutat despre problema materialelor de protecție, problema ventilatoarelor. Președintele Trump m-a întrebat imediat dacă avem nevoie de ventilatoare. I-am spus că da, că avem nevoie și el mi-a precizat că va analiza și va trimite cât se poate de repede ventilatoare în România”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

 

Iohannis: Contăm pe SUA și NATO pentru asigurarea securității noastre pe flancul estic

 

În ceea ce privește securitatea flancului estic al NATO, președintele României i-a transmis lui Donald Trump că țara noastră contează pe SUA și NATO pentru asigurarea securității pe flancul estic.

„Am mai discutat evident despre impactul economic, despre măsurile de relaxare pe care le au ei în vedere, și despre măsurile pe care le avem noi în vedere, dar și despre securitatea flancului estic al NATO, flac estic unde ne aflăm și noi.

I-am spus foarte franc președintelui Trump că noi contăm pe Statele Unite ale Americii și pe NATO pentru a asigura securitatea noastră pe flancul estic”, a mai adăugat Klaus Iohannis, în conferința de presă pe care a susținut-o la Palatul Cotroceni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel