Iohannis: Agresorul e Rusia. Grupul de Luptă din România e un început foarte bun, dar întărirea trebuie să continue

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații înainte de seummitul NATO de la Bruxelles, unde se va discuta despre războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Președintele României a amintit că acesta este „al doilea summit NATO într-o lună de când Rusia a atacat complet neprovocat Ucraina”.

 

NATO a aprobat Grupul de Luptă din România

 

„Ne întâlnim evident pentru a discuta împreună situația din Ucraina, pentru a discuta măsurile pe care vrem să le luăm și planurile pe care le avem. Câteva lucruri vă pot spune: în cadrul acestui Summit dorim să dovedim în primul rând că suntem uniți și în structurile NATO și în relația transatlantică.

De asemenea vrem sa discutăm cum putem să ajutăm Ucraina în continuare, evident în primul rând e vorba de ajutor umanitar (...) Dar evident că vrem să discutăm și lucruri care pentru noi sunt extraordinar de importante precum consolidarea Flancului Estic. Aceste chestiuni vor face obiectul mai multor runde de discuții, dar avem o veste foarte bună deja: Conform declarației secretarului general Jens Stoltenberg, NATO a aprobat Grupul de Luptă care va fi poziționat în România. E acel grup de luptă e care l-am solicitat, s-a realizat rapid. Franța va fi națiune cadru, urmează negocieri pentru a vedea cine mai trimite trupe în acest Grup de Luptă. Sunt foarte bucuros că s-a decis foarte rapid totul”, a adăugat Klaus Iohannis.

 

Agresorul este Rusia

 

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că România salută constituirea acestui Grup de Luptă, dar nu se va opri aici, dorind să întărească și mai mult Flancul Estic al NATO.

„Voi sublinia importanța unității, sprijinului pentru Ucraina pentru refugiați. Voi prezenta hubul logistic de la Suceava și voi invita aliații să participe cu ajutoare pentru Ucraina”, a precizat Iohannis, care a spus că va prezenta și „îngrijorările României cu privire la Republica Moldova” și va „insista în continuare că Flancul Estic trebuie consolidat mai bine”.

„Trebuie să fim conștienți de unde vine agresiunea. Agresorul e Rusia. Noi trebuie să construim o apărare foarte serioasă. Grupul de Lupta e un început foarte bun, dar e nevoie de consolidarea posturii NATO pe Flancul Estic”, a conchis președintele României.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel