Iohannis a refuzat propunerile pentru șefia Marelui Stat Major. Mandatul generalului Ciucă, prelungit

Tudor Curtifan / 28 dec 2018 / 13:06
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Președintele Klaus Iohannis a declarat în urmă cu puțin timp că a refuzat toate propunerile venite din partea ministrului Apărării privind numirea noului șef al Statului Major al Apărării.

La finalul ședinței CSAT care a durat aproximativ 30 de minute, președintele României a anunțat public că toate propunerile pentru șefia Armatei au fost refuzate. 

Președintele a atacat coaliția de guvernare și a precizat că propunerile „nu respectă rigorile legii”, dar nu a explicat care au fost motivele pentru care a refuzat propunerile pentru șefia Marelui Stat Major al Apărării.

„România nu poate să rămână fără șef al Armatei”, a transmis Iohannis.

La finalul declarației, pentru că mandatul generalului Nicolae Ciucă expiră pe 31 decembrie, președintele a luat decizia de a-i prelungi mandatul generalului Ciucă. Președintele a precizat că deja a semnat decretul de prelungire.

El a menţionat că generalul Nicolae Ciucă este "un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase". 

"Bine ar fi fost ca această chestiune să-şi fi găsit mai repede soluţionarea, dar în continuare cred că Armata României trebuie să ştie cine o conduce şi cum o conduce", a menţionat preşedintele. 

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat miercuri seara că nu îi va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy