Iohannis a refuzat propunerile pentru șefia Marelui Stat Major. Mandatul generalului Ciucă, prelungit

Tudor Curtifan / 28 dec 2018 / 13:06
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Președintele Klaus Iohannis a declarat în urmă cu puțin timp că a refuzat toate propunerile venite din partea ministrului Apărării privind numirea noului șef al Statului Major al Apărării.

La finalul ședinței CSAT care a durat aproximativ 30 de minute, președintele României a anunțat public că toate propunerile pentru șefia Armatei au fost refuzate. 

Președintele a atacat coaliția de guvernare și a precizat că propunerile „nu respectă rigorile legii”, dar nu a explicat care au fost motivele pentru care a refuzat propunerile pentru șefia Marelui Stat Major al Apărării.

„România nu poate să rămână fără șef al Armatei”, a transmis Iohannis.

La finalul declarației, pentru că mandatul generalului Nicolae Ciucă expiră pe 31 decembrie, președintele a luat decizia de a-i prelungi mandatul generalului Ciucă. Președintele a precizat că deja a semnat decretul de prelungire.

El a menţionat că generalul Nicolae Ciucă este "un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase". 

"Bine ar fi fost ca această chestiune să-şi fi găsit mai repede soluţionarea, dar în continuare cred că Armata României trebuie să ştie cine o conduce şi cum o conduce", a menţionat preşedintele. 

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat miercuri seara că nu îi va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

 

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.27