Igor Dodon: Problema transnistreană rămâne înghețată

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că problema legată de reglementarea transnistreană nu se va afla pe agenda guvernului de la Chişinău în următoarea perioadă (un an - un an şi jumătate), întrucât, în opinia sa, nu există o conjunctură favorabilă în acest sens la ora actuală, informează vineri portalul IPN.

Pentru soluţionarea acestei probleme este nevoie de un consens atât pe plan intern, cât şi la nivel internaţional, a apreciat Igor Dodon joi seara, invitat la emisiunea 'Puterea a patra' la postul de televiziune N4.

'Nu poate să fie un plan al Rusiei pentru (Republica) Moldova pentru că el o să fie blocat de Europa şi America. Nu poate să fie un plan al Americii pentru Transnistria pentru că o să fie blocat de Rusia. Trebuie să fie un consens', a declarat Dodon, citat de IPN.

În prezent, a spus Dodon, trebuie să fie abordate problemele sociale cu care se confruntă locuitorii din regiunea transnistreană, inclusiv cele legate de şcoli, numere de înmatriculare, telefonie, terenuri agricole etc.

Vezi și: Rusia și-a prelungit șederea în Transnistria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel