Inundaţii. Sute de militari au acţionat pentru sprijinirea populaţiei

Sebastian Florea |
Data publicării:

Peste 190 de militari au acţionat, în ultimele 48 de ore, pentru sprijinirea populaţiei din zonele afectate de ploi, anunţă MApN.

Aproximativ 190 de militari cu 15 mijloace tehnice au intervenit, în ultimele 48 de ore, la solicitarea autorităţilor centrale şi locale cu atribuţii în domeniul intervenţiei în situaţiile de urgenţă, în judeţele Bacău, Braşov, Buzău şi Covasna, pentru sprijinirea populaţiei din zonele afectate de ploi şi pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice şi hidrologice.

Potrivit unui comunicat transmis duminică Agerpres, în prezent, personalul Ministerului Apărării Naţionale se află în două misiuni de intervenţie. Astfel, în localitatea Creveleşti, judeţul Buzău, 40 de militari din Batalionului 3 Geniu acţionează cu două mijloace tehnice pentru decolmatarea barajului de acumulare a apei potabile. În judeţul Covasna, 17 militari cu două mijloace tehnice aparţinând Batalionului 5 Rachete Sol-Aer din Buzău intervin în localitatea Vâlcele, iar patru militari cu un mijloc tehnic în localitatea Lunca Mărcuşului, pentru sprijinul persoanelor afectate de revărsările de ape şi întărirea digurilor de apărare.

Sâmbătă, personalul Ministerului Apărării Naţionale a executat şase misiuni de intervenţie:

* la solicitarea prefectului judeţului Covasna, Batalionul 22 Vânători de Munte din Sfântul Gheorghe a intervenit cu 32 de militari şi patru mijloace tehnice în localităţile Lunca Mărcuş şi Băcel pentru evacuarea populaţiei afectate de ploi şi întărirea digurilor de apărare;
* la solicitarea prefectului judeţului Bacău, militari şi mijloace tehnice aparţinând unor unităţi sau subunităţi diferite ale MApN au acţionat pentru întărirea digurilor de apărare şi înălţarea acestora cu saci de nisip astfel: 18 militari şi un mijloc tehnic aparţinând Bazei 95 Aeriană din Bacău, 14 militari şi un mijloc tehnic aparţinând Batalionului 630 Operaţii Speciale, 11 militari şi un mijloc tehnic aparţinând Companiei 151 Tehnic şi 10 militari şi un mijloc tehnic aparţinând Batalionului 635 Apărare Antiaeriană;
* la solicitarea prefectului judeţului Buzău, 40 de militari cu două mijloace tehnice aparţinând Batalionului 3 Geniu au intervenit, în localitatea Creveleşti, pentru decolmatarea barajului de acumulare a apei potabile.

Conform comunicatului, în regiunile aflate sub incidenţa codurilor de avertizare hidro-meteorologică, Ministerul Apărării Naţionale a păstrat în permanenţă aproape 4.400 de militari pregătiţi pentru intervenţie (dintre care aproximativ 2.400 pot acţiona în primă urgenţă) şi 670 de mijloace tehnice pentru a acţiona în sprijinul populaţiei afectate de calamităţi naturale, la solicitarea autorităţilor centrale şi locale cu atribuţii în domeniul intervenţiei în situaţiile de urgenţă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel