Întrecere între forțele de operațiuni speciale din SUA și Marea Britanie

Eduard Pascu |
Data publicării:

Timp de patru zile, forțele de operațiuni speciale desfășoară la baza RAF Sculthorpe din Marea Britanie o competiție între echipajele de aviație de pe aeronavele MC-130J. 

Forța aeriene a SUA a anunțat miercuri că un total de șase aeronave US Air Force MC-130J Commando II și șapte echipaje din cadrul escadrilei 67 Operațiuni Speciale împreună cu cei din cadrul escadrilei 352 de operațiuni speciale din baza RAF Sculthorpe, s-au reunit pentru patru zile în vederea efectuării unui concurs cu aeronavele MC-130J.

Întrecerea între echipajele de aviație este pentru a testa capacitatea lor de a executa o misiune atât cu precizie, cât și cu rapiditate.

Cele șapte echipaje s-au compus din piloți, ofițeri de sisteme de luptă și administratori de sarcină. Fiecare dintre acestea au fost evaluate cu privire la performanța lor în evenimente precum aterizările de precizie, infiltrarea/extragerea aeronavei, acuratețea lansării echipamentului, descărcarea tactică și zborul de nivel scăzut.

"Echipajele vor fi judecate în funcție de obiectivele atinse, cum ar fi lovirea țintelor la timp, lansarea echipamentului la timp și apropierea cât mai mult de limita maximă a impactului", a declarat un pilot care a acționat în calitate de judecător în timpul evenimentului. "Avem judecători care zboară pe avion și judecători pe teren. Ei vor evalua performanța și vor da premii la sfârșitul săptămânii." Un alt judecător operează dintr-un MC-130J Commando II pentru a oferi o mobilitate aeriană precisă, fiabilă, flexibilă și responsabilă.

Intervin în zone sensibile

 

Unitățile speciale oferă suport pentru operațiuni speciale la nivel mondial pe teritorii sensibile, ostile, neglijate și / sau sensibile din punct de vedere politic. Echipajele efectuează infiltrarea / extragerea cu o singură sau cu mai multe nave, regruparea forțelor de operațiuni speciale prin operațiuni aeriene și operațiuni de realimentare pe distanțe lungi ale activelor SOF. Competiția are rolul de a îmbunătăți abilitățile de lucru în echipă între membrii unității, precum și formare suplimentară pentru concurenți.

"Întrecerea permite membrilor echipajului de aeronave să se unească. Prin competiție, toată lumea vrea să fie mai bună și este o modalitate excelentă de a construi o echipă de lucru și o camaraderie", a declarat un ofițer american al Forțelor Aeriene, care este ofițer de sisteme de luptă pe MC-130J. Evenimentele au provocat participanții să îndeplinească obiectivele de timp și cu acuratețe. Neîndeplinirea așteptărilor a dus la pierderea punctelor.

"Concurența ia împins pe oameni să obțină cele mai bune rezultate la un nivel foarte ridicat", a declarat un ofițer în cadrul forțelor pentru operațiuni speciale din SUA.

Toată lumea câștigă

 

Câștigător a fost escadronul în sine. Informațiile obținute prin performanța fiecărui echipaj în timpul evenimentului au ca rezultat îmbunătățirea modului în care echipajele MC-130J efectuează operații similare în lupta reală.

"Întrecerea de la acest eveniment nu va fi doar util la nivel intern. Lecțiile și abilitățile învățate din această săptămână vor continua cu acești indivizi pe tot parcursul carierei. Nu există niciodată un zbor perfect. Veți încerca mereu să atingeți acel timp perfect pe țintă sau un scor perfect tot timpul", a spus coordonatorul principal al competiției. "Cu toate acestea, toată lumea a avut ceva de învățat din această competiție, lucru de care vor beneficia atât ei cât și comunitatea MC-130J și AFSOC", a mai spus ofițerul forțelor speciale.

Vezi și: Militari din toată lumea se antrenează pe simulatoare fabricate în România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel