Într-o discuție cu Erdogan, Putin a acuzat Ucraina de „acțiuni provocatoare periculoase”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Kievul de ''acţiuni provocatoare periculoase'' în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, într-o convorbire telefonică avută cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, a anunţat Kremlinul, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Washingtonul a afirmat că Moscova a comasat recent cele mai multe trupe la frontiera estică a Ucrainei de după 2014, an în care Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea şi a început să-i susţină pe separatiştii din regiunea Donbas.

Violenţele s-au intensificat între trupele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din regiunea Donbas. Legat de aceste evoluţii, Germania i-a cerut Rusiei să-şi retragă trupele din zona frontierei cu Ucraina.

În dialogul telefonic, Putin şi Erdogan au discutat, de asemenea, despre posibila producere în comun a vaccinului Sputnik V împotriva COVID-19.

Pe de altă parte, SUA au informat Turcia că două nave militare americane vor traversa strâmtorile Dardanele şi Bosfor pentru a fi desfăşurate în Marea Neagră până la 4 mai, potrivit diplomaţiei turce.

''În urmă cu 15 zile ne-a fost trimisă pe canale diplomatice o notificare că două nave militare ale Statelor Unite vor trece către Marea Neagră, în concordanţă cu Convenţia de la Montreux. Navele vor rămâne în Marea Neagră până în 4 mai'', a declarat Ministerul Afacerilor Externe turc. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel