Intervenție militară în Venezuela. Grupul de la Lima respinge inițiativa

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Proteste Venezuela
Proteste Venezuela

Grupul de la Lima este împotriva oricărei intervenţii militare în Venezuela pentru răsturnarea de la putere a preşedintelui Nicolas Maduro, a afirmat azi ministrul peruan de externe, Nestor Popolizio, citat de AFP.

"Ca Grup de la Lima, am spus că nu susţinem nicio intervenţie militară în Venezuela", a declarat presei ministrul peruan.

Grupul de la Lima, din care fac parte 14 ţări din America Latină şi Canada, a fost înfiinţat în august 2017 pentru a contribui la o soluţie paşnică la criza din Venezuela.

Luarea sa de poziţie contra oricărei intervenţii militare în această ţară a avut loc după ce Statele Unite, care doresc ca Nicolas Maduro să abandoneze puterea, au declarat că "toate opţiunile sunt pe masă".

 

Doar trei țări din Grupul de la Lima nu îl recunosc pe Guaido care s-a autoproclamat președinte



Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a repetat luni în faţa jurnaliştilor, cum a făcut şi preşedintele Donald Trump săptămâna trecută, că "toate opţiunile" sunt avute în vedere în ce priveşte Venezuela.

Şeful diplomaţiei peruane a reamintit că Grupul de la Lima va studia luni la Ottawa noi măsuri pentru a-l sprijini pe opozantul Juan Guaido, preşedintele parlamentului care s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei.

Din cele 14 ţări membre ale Grupului de la Lima, 11 îl recunosc pe Juan Guaido ca preşedinte interimar, cum au făcut Statele Unite imediat după autoproclamarea sa. Cele trei ţări ale grupului care nu îl recunosc sunt Mexic, Guyana şi St. Lucia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel