Urmărește emisiunea live



Interceptare avion rusesc. Fifor: Apărăm spaţiul NATO

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor
Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat vineri că cele două avioane britanice din România care au interceptat cu o zi înainte un avion de luptă rusesc deasupra Mării Negre au executat o misiune de poliţie aeriană pentru apărarea spaţiului NATO.

"Am spus-o de multe ori şi îmi menţin afirmaţia: nu este un lucru nou ce s-a întâmplat. Astfel de lucruri apar frecvent. Tocmai de aceea există poliţia aeriană, care se face de pe "Mihail Kogălniceanu". Acolo sunt colegii noştri britanici, care operează cu cele patru Typhoon-uri. Alături de ei sunt şi forţele române, care execută misiunile de poliţie aeriană.

Este, dacă vreţi, o formă de manifestare a Federaţiei Ruse cu care noi ne-am obişnuit. În ultimă instanţă, sunt provocări la care NATO răspunde, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, cu aceste misiuni de poliţie aeriană. Nu discutăm doar de spaţiul românesc, discutăm de spaţiul NATO şi pentru asta suntem pregătiţi să apărăm acest spaţiu", a explicat ministrul Fifor, prezent la Academia militară de la Sibiu.

Avioane de vânătoare britanice Typhoon au fost ridicate de la sol de la o bază din România pentru a intercepta un avion de luptă rusesc Su-24 detectat în apropierea spaţiului aerian al NATO, deasupra Mării Negre, potrivit unui comunicat al Forţelor Aeriene Regale britanice (RAF), a transmis Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel