Amânarea ofensivei terestre a IDF în Gaza dă naştere la teorii cu privire la următoarea mutare: Pregătirea unor trupe de comando pentru intrarea în tunelurile Hamas

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Unitatea israeliană de comando Shaldag.Sursa foto: IDF.
Unitatea israeliană de comando Shaldag.Sursa foto: IDF.

În urma atacului Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, grupuri de analişti militari s-au întrecut se așteptau ca Israelul să lanseze aproape imediat o ofensivă terestră împotriva Gaza. Vorbind la scurt timp după acel atac, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a ordonat o mobilizare militară fără precedent pentru a riposta la un nivel pe care inamicul, gruparea teroristă Hamas, nu le-a cunoscut până acum". Cu toate acestea, în ciuda unei mobilizări rapide, în urma căreia sute de mii de rezerviști israelieni au răspuns apelului și a remarcilor potrivit cărora puternicele Forțe de Apărare ale Israelului (IDF) sunt "pregătite", nicio ofensivă terestră nu a început.

Oficialii israelieni au declarat în repetate rânduri că obiectivul lor este de a elimina Hamas. Prin zdrobirea organizației teroriste, prim-ministrul Benjamin Netanyahu speră să le arate dușmanilor Israelului costurile ridicate ale unui atac împotriva sa. Israelul a lansat deja o campanie masivă de bombardare a Fâșiei Gaza și, mai recent, raiduri la sol, semnalând în același timp că va lansa în curând o ofensivă terestră majoră.

În timp ce toate privirile sunt ațintite asupra războiului dintre Israel și Hamas, iar atacurile aeriene ale Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) au loc zilnic în Gaza, unii experți spun că o operațiune terestră este inevitabilă în Gaza. Pe la declasarea acestei ofensive terestre de către IDF în Gaza au apărut deja o serie de speculaţii cu privire la modul în carea acestea ar urma să fie efectuată.

O sursă a declarat, sub protecţia anonimatului, pentru Middle East Eye, că palestinienii anticipează că Israelul va folosi gaze cu efect paralizant în tunelurile Hamas, sub supravegherea comandourilor americane Delta Force, probabil ca parte a ofensivei pe care intenţionează să o desfăşoare în Fâșiei Gaza.   

Raportul publicaţiei Middle East Eye sugerează că atât Israelul, cât și SUA intenționează să folosească elementul surpriză ca avantaj strategic, intenționând să se infiltreze în tunelurile Hamas, să eliberez cei aproximativ 220 de prizonieri și să elimine câteva mii de militanți din Brigăzile Al-Qassam ale Hamas.

Middle East Eye a comunicat că detaliile ar fi fost divulgate din partea SUA. Eforturile de a confirma aceste informații în mod independent nu au avut succes, întrucât atât Pentagonul, cât și Casa Albă nu au răspuns atunci când au fost rugate să comenteze aceste informaţii.

Sursa a afirmat: "Strategia se bazează în mare măsură pe factorul surpriză, vizând o victorie decisivă prin utilizarea unor gaze paralizante''.

Middle East Eye susţine, fără a oferi dovezi în acest sens, ca Delta Force, celebra unitate de forțe speciale a Armatei Statelor Unite, va supraveghea acestea misiune pe care forţele israeliene ar urma să o desfăşoare în tunelurile Hamas. Gazul utilizat  ar urma să inducă paralizia corporală timp de aproximativ șase până la douăsprezece ore.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a purtat convorbiri telefonice aproape zilnice cu omologul său israelian, Yoav Gallant, pentru a discuta despre operațiuni, în timp ce în Israel au fost trimiși înalți oficiali militari americani cu cunoștințe despre războiul urban.

Youtube video image

În timpul vizitei lui Biden în Israel de săptămâna trecută, unde a participat la o sesiune de planificare a războiului, Casa Alaba a publicat din greșeală o fotografie care ar fi dezvăluit prezenţa a trei militari ai Delta Force care consiliază Israelul cu privire la salvarea ostaticilor. Postarea a fost ulterior ștearsă.

Delta Force este o ramură de elită a Forțelor pentru operaţii speciale ale armatei SUA. Aceștia sunt antrenați pentru a efectua misiuni de salvare a ostaticilor, de contra-terorism și de capturare a unor ţinte importante.

Aceștia au experiență directă în participarea la salvarea ostaticilor din gruparea Stat Islamic (SI) și în efectuarea de raiduri împotriva liderilor grupării, în cadrul misiunilor de luptă antiterorista pe care SUA le-a desfăşurat pentru înfrângerea ISIS.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel