Întâlnirea Putin-Wang Yi: Rusia și China au o poziție comună cu privire la stabilirea unei lumi multipolare / Putin va vizita China în octombrie

Li Shanfu, ministrul Apărării din China, primit la Moscova de omologul său rus Serghei Șoigu și președintele rus Vladimir Putin. Foto: Kremlin
Li Shanfu, ministrul Apărării din China, primit la Moscova de omologul său rus Serghei Șoigu și președintele rus Vladimir Putin. Foto: Kremlin

Șeful diplomației chineze a mers în această săptămână la Moscova pentru a pune la punct ”foia de parcurs” ruso-chineză care vizează remodelarea ordinii mondiale.

Wang Yi se află în Rusia din 18 septembrie și s-a întâlnit deja cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov și cu secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev.

Rusia și China au o poziție comună cu privire la formarea unei lumi multipolare, care a fost confirmată de cea mai recentă vizită a liderului chinez Xi Jinping în Federația Rusă, a declarat președintele rus Vladimir Putin miercuri, 20 septembrie, în cadrul unei întâlniri cu ministrul chinez de externe. Wang Yi din Sankt Petersburg, relatează presa rusă.

„Vizita a dat un bun impuls dezvoltării relațiilor bilaterale. Aceasta se referă la probleme internaționale. Vorbim aici din poziția unică de a forma o lume multipolară, și nu o lume după niște reguli pe care nimeni nu le poate vedea, care se schimbă în fiecare zi în funcție de situație, în beneficiul celor care au venit cu această formulă ridicolă, ", a spus Putin.

Există toate motivele să sperăm că schimbul comercial dintre Rusia și China se va apropia de cifra de 200 de miliarde de dolari, a mai spus șeful statului rus.

„Recent, la o întâlnire cu președintele Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze (funcția de prim-ministru), pe care l-am întâlnit în marginea Forumului internațional Orientul Îndepărtat de la Vladivostok, am precizat că în prima lună a acestui an, cifra de afaceri comercială a depășit 120 de miliarde de dolari. Și avem toate motivele să sperăm că în orice caz ne vom apropia de cifra de 200 de miliarde”, a spus Putin la întâlnirea cu primul diplomat chinez.

 

Vladimir Putin va vizita China în octombrie

 

Wang Yi și-a exprimat sprijinul fără echivoc al Beijingului pentru Federația Rusă pe arena internațională și a declarat că lumea modernă se confruntă cu schimbări tectonice și există deja o tendință spre antiglobalizare.

”China este pregătită alături de Rusia (...) să consolideze coordonarea pe arena internațională, care să ne protejeze interesele comune și să promoveze justiția internațională”, a spus Wang Yi

Izvestia scrie că, tot la întrevederea Putin-Wang Yi, președintele rus a acceptat invitația liderului chinez Xi Jinping de a vizita China în luna octombrie a acestui an pentru a participa la forumul „One Belt, One Road”. Pentru Putin, va fi prima călătorie în străinătate în 2023.

Citește și: Triunghiul China-Rusia-SUA. Este Beijingul un mediator onest în ciocnirea dintre vechii rivali ai Războiului Rece?

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel