Întâlnire Trump-Juncker: Preşedintele SUA speră să ajungă la un acord comercial cu UE

Elena Badea |
Data publicării:
Presedintele SUA, Donald Trump
Presedintele SUA, Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a primit miercuri la Casa Albă pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relatează Reuters.

Cu această ocazie, Trump a afirmat că speră să realizeze un acord comercial corect şi reciproc avantajos cu UE. 'Nu dorim decât să fie condiţii echitabile pentru fermierii noştri, pentru producătorii noştri, pentru toată lumea', a declarat el presei înainte de discuţiile cu Juncker.

'De asemenea, dorim ca un mare beneficiar să fie, sincer, Uniunea Europeană'. La rândul său, preşedintele Comisiei Europene a declarat despre relaţiile între UE şi SUA: 'Suntem parteneri apropiaţi, aliaţi - nu inamici. Trebuie să colaborăm'.

Întâlnirea celor doi lideri are loc în contextul conflictului comercial declanşat de decizia lui Trump de a impune, de la 1 iunie, tarife de la importurile de oţel şi aluminiu din UE, care la rândul său a aplicat taxe asupra unor produse americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel