Întâlnire între oficiali turci şi americani pentru aplanarea tensiunilor diplomatice

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia a trimis în SUA o delegaţie formată din mai mulţi oficiali, în încercarea de a aplana tensiunile diplomatice apărute în ultima vreme la nivel de relaţii bilaterale.

Delegaţia turcă va avea miercuri prima întrevedere cu oficialii americani, a transmis postul de televiziune CNN Turk, citat de Reuters.

Nou-numitul adjunctul al ministrului de Externe de la Ankara, Sedat Onal, va conduce delegaţia Turciei care merge la Washington, a declarat o sursă din cadrul ministerului turc de externe.

Întâlnirea vine pe fondul sancţiunilor şi neînţelegerilor de săptămâna trecută între cele două ţari

Departamentul Trezoreriei din SUA a impus săptămâna trecută sancţiuni unui număr de doi oficiali turci în legătură cu încarcerarea în Turcia a pastorului american Andrew Craig Brunson, judecat pentru presupuse activităţii de spionaj şi terorism, anunţa săptămâna trecută Casa Albă.

Sancţiunile americane constau în confiscarea bunurilor miniştrilor turci de interne şi al justiţiei, Suleyman Soylu şi Abdulhamit Gul, pe care SUA îi acuză că au jucat un rol major în arestarea şi detenţia pastorului Andrew Brunson. Cetăţenii americani au, de asemenea, interdicţie de a face afaceri cu cei doi responsabili. 

"La ordinul preşedintelui Donald Trump, Departamentul Trezoreriei l-a sancţionat pe ministrul turc al Justiţiei şi pe ministrul turc de Interne, dat fiind că amândoi au jucat roluri principale în arestarea pastorului Andrew Brunson", a declarat Sarah Sanders.

"Toate proprietăţile şi activele ambilor miniştri aflate în jurisdicaţia Statelor Unite sunt blocate, iar cetăţenii americani au interdicţie de a efectua tranzacţii cu ei", a precizat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

Pastorul evanghelic Andrew Craig Brunson, în vârstă de 50 de ani, a fost eliberat miercuri după un an şi jumătate de închisoare, din "motive medicale", dar acum se află în arest la domiciliu. Pastorul a fost arestat în urma unei anchete privind tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în luna iulie 2016. Brunson a fost acuzat că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţii considerate drept teroriste de Ankara.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel