Insurgenţii din sudul Siriei, revin la masa negocierilor

Sebastian Florea |
Data publicării:
Militar
Militar

Insurgenţii din sudul Siriei au anunţat joi că vor reveni la masa negocierilor cu Rusia, aliata regimului de la Damasc, după ce au fost ţinta unor atacuri sângeroase în sectoarele pe care le controlează, informează AFP.

"Negocierile vor fi reluate", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al insurgenţilor, Hussein Abazeed, în condiţiile în care Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că raiduri ale regimului de la Damasc şi aliatului său rus au încetat în sudul Siriei după 24 de ore de bombardamente.

Începând cu 19 iunie, după ce a recucerit zone ample din teritoriul sirian datorită susţinerii militare a aliatului său rus, regimul sirian are deja în vizorul său provinciile sudice Deraa şi Qouneitra. În operaţiunile sale de cucerire, puterea siriană a adoptat o strategie ce aliază bombardamente sângeroase şi negocieri pentru aşa-zice acorduri "de reconciliere" care echivalează de fapt cu o capitulare.

Miercuri, insurgenţii din sudul Siriei au anunţat eşuarea negocierilor cu reprezentanţi ai Rusiei, aliata regimului de la Damasc, cu privire la soarta zonelor controlate de rebeli în provincia sudică Deraa, ţintă a unei ofensive a forţelor proguvernamentale siriene.

Deraa a fost în 2011 unul din primele fiefuri ale mişcării de contestare împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, acţiuni de protest care au atras represaliile regimului, degenerând într-un conflict armat. Potrivit estimărilor ONU, între 270.000 şi 330.000 de civili şi-au părăsit căminele în urma campaniei militare din Deraa.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel