Însărcinatul cu afaceri al SUA a vizitat la Măgurele cel mai puternic laser din lume, dintr-un proiect de cercetare

DefenseRomania Team / 06 iul 2021 / 22:09
David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, în vizită la Măgurele. Sursă foto: Ambasada Statelor Unite ale Americii în România
David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, în vizită la Măgurele. Sursă foto: Ambasada Statelor Unite ale Americii în România

David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, a vizitat în cursul acestei zile la Măgurele, cel mai puternic laser din lume, dintr-un proiect de cercetare.

„Azi, Chargé d'Affaires Muniz a vizitat cel mai puternic laser dintr-un proiect de cercetare din lume, la centrul ELI-NP”, a anunțat Ambasada Statelor Unite ale Americii în România. 

Extreme Light Infrastructure (ELI) este un proiect european ESFRI (European Strategy Forum on Research Infrastructures) pentru investigarea interacțiilor lumină-materie la cele mai mari intensități și cele mai scurte scări de timp. La Măgurele, în România, ELI Nuclear Physics (ELI-NP) se concentrează asupra unor aplicații științifice în domeniul fizicii nucleare pe baza unor lasere ultraintense și a unei surse de raze gamma. 

„România se mândrește pe drept cu faptul că a devenit un lider mondial în domeniul laserelor de înaltă intensitate și ultrarapide. Statele Unite sprijină întrutotul proiectul ELI-NP și le urează tuturor oamenilor de știință implicați mult succes în efectuarea cercetării de ultimă generație în domeniul fizicii fundamentale. În timpul vizitei, David Muniz a discutat și planuri în vederea îmbunătățirii cooperării științifice internaționale cu Ministrul Cercetării Teleman și directorii ELI-NP.

După cum spunea Președintele Biden, de curând: „ Știința reprezintă descoperire. Nu este ficțiune. Ține de speranță”. Statele Unite se angajează să aprofundeze cooperarea științifică bilaterală, pe măsură ce intrăm în cel de-al zecelea an al parteneriatului nostru strategic. Suntem încrezători că descoperirile și inovațiile de la ELI-NP vor fi remarcabile și vor redefini, pentru generațiile viitoare, modul în care înțelegem fizica. Totodată, acestea vor aduce beneficii națiunilor noastre”, precizează Ambasada SUA.

CITEȘTE ȘI: România, exclusă oficial din ELI-ERIC. La cererea Ungariei și Cehiei proiectul nu va include laserul de la Măgurele

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy