Îngrijorată de cazul piloţilor britanici cooptaţi de China, Australia începe o investigaţie în rândul rezerviştilor din forţele aeriene

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Australia ia exemplul Marii Britanii și investighează dacă foștii piloți ai Forțelor Aeriene Regale Australiene (RAAF) sunt recrutați de China. 

Investigația a fost începută după un anunț al Ministerului britanic al Apărării potrivit căruia foști piloți ai Royal Air Force sunt recrutați de China pentru a ajuta la instruirea militarilor chinezi în domeniul aviaţiei militare.

Se crede că unele dintre propunerile salariale făcute de China pot ajunge până la 237.911 lire sterline (270.000 de dolari), canalul de știri britanic Sky News relatând că o academie de zbor din Africa de Sud a acționat ca un terț pentru Armata Populară de Eliberare a Chinei (PLA).

Ministerul Apărării din Marea Britanie a emis o alertă de informare privind avertizarea piloţilor militari retrași din activitatea, de a nu transmite din cunoştinţele dobândite, către China.

Oficiali din Occident sunt de părere că până la 30 de foşti piloţi britanici au plecat deja în China, pentru a antrena membri ai Armatei de Eliberare a Poporului.

BBC transmite că oferta de muncă cuprinde pachete de salarizare de până la 270.000 de dolari, iar în schimb China încearcă să obţină înţelegerea capacităţilor şi tacticilor aeronavelor de luptă occidentale, pe care le-ar putea înfrunta în luptă, pe viitor.

Ministrul australian al Apărării, Richard Marles, a ordonat propriului său departament să investigheze dacă este posibil ca vreun militar australian să fi fost, de asemenea, convins să lucreze pentru Forțele Aeriene ale PLA.

Într-o declarație publicată de presă australiană, Marles a declarat că ar fi "profund șocat și deranjat" dacă vreun fost militar australian ar lucra în interesul Chinei.

"Aș fi profund șocat și deranjat să aud că există personal militar care a fost ademenit de un cec oferit de un stat străin, mai presus de a-și servi propria țară", a declarat Marles.

Marles a continuat: "Am cerut departamentului să investigheze aceste afirmații și să revină la biroul meu cu un răspuns clar în această privință."

Peter Dutton, fostul ministru al apărării al Australiei, în prezent lider al opoziției, a declarat că noile legi ar trebui să considere nfracțiune divulgarea de către actualul și fostul personal al Forțelor de Apărare australiene a unor informații către țări în care nu au fost autorizați să facă acest lucru. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel