Infrastructura militară rusă, fără perdea. Google „prezintă” portavionul Amiral Kuznețov, submarine, avioane și baze militare rusești

Tehnică militară rusă surprinsă din satelit de Google Maps, sursă foto: Forțele armate ucrainene
Tehnică militară rusă surprinsă din satelit de Google Maps, sursă foto: Forțele armate ucrainene

Google Maps prezintă imagini clare din satelit cu bazele militare rusești, infrastructura militară rusă și tehnica de război. Decizia reprezintă o schimbare importantă de paradigmă în contextul în care astfel de imagini sunt de regulă fie blurate fie redate la o calitate slabă.

Azi, în contextul războiului din Ucraina, pe Google Maps pot fi observate imagini clare cu baze militare ale Federației Ruse, rampe de lasare a rachetelor balistice intercontinentale sau facilități nave, scrie The Moscow Times.

Publicația rusă citează forțele armate ucrainene.

Armata Ucrainei a publicat imagini cu baze rusești pe contul de Twitter în care precizează ironic că acum „toată lumea poate vedea cu o rezoluție de aproximativ 0.5 metri pe pixel” bazele militare rusești.

 

 

 

Pe imaginile prezentate se poate vedea diferită tehnică militară rusă, inclusiv bătrânul portavion Amiral Kuznețov

 

Sursa citată precizează că în fotografiile date publicității apare portavionul Amiral Kuznețov, un depozit de arsenal nuclear aflat lângă Murmansk, submarine rusești în peninsula Kamchatka, dar și o bază militară din Kursk, oraș aflat la 150 de kilometri de granița Rusiei cu Ucraina.

Pe imagini se pot vedea și avioane de luptă și diferită tehnică și infrastructură militară. În mod cert imaginile publicate de forțele armate ucrainene sunt doar o mică parte din imaginile surprinse de satelit pe care le dețin. 

În ceea ce privește Amiral Kuznețov, războiul a găsit singurul portavion rus la cheu.

Coșmarul pentru Amiral Kuznețov a început la sfârşitul anului 2019, când acesta a luat foc. Amiralul Kuznețov a mai fost avariat şi în toamna anului 2018 când docul plutitor în care era ancorat s-a scufundat în urma unei defecțiuni a alimentării cu energie electrică, cauzând căderea unei macarale pe puntea portavionului.

Mai mulți muncitori de la atelierul de reparații a ambarcațiunii militare au fost răniți în acel incident. În plus, puntea de decolare/aterizare a navei a fost grav avariată, acolo a apărut o gaură de 4×5 metri.

În prezent soarta bătrânului portavion e incertă, iar în contextul pierderilor ruse în Ucraina, în ceea ce privește tehnica militară, aceasta ar putea fi pecetluită.

CITEȘTE ȘI: Prima imagine cu Moskva fumegând, lovită de rachete ucrainene Neptun. Crucișătorul considerat de nescufundat, surprins înainte de scufundare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel