Influența în creștere a lui Prigojin, semn al disperării Kremlinului. Bucătarul lui Putin se folosește de luptele de la Soledar pentru a promova Gruparea Wagner

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, pune consolidarea rolului fondatorului Wagner, Yevgeni Prigojin, în Rusia, drept un semn al disperării Kremlinului față de eșecurile din Ucraina.

„Ei bine, cu siguranță miroase a disperare. Acest lucru, desigur, arată că rușii apelează din ce în ce mai mult la mijloace mai radicale de transfer de forțe în afara Rusiei în Ucraina. În prezent, zeci de mii de militanți sunt conectați nu cu armata rusă, ci cu grupul lui Wagner”, a spus Ned Price la briefing.

Price a subliniat că în multe cazuri „wagnerienii” au fost acuzați și condamnați pentru crime grave, crime violente - crimă, viol, dar li s-a promis amnistia pentru participarea la război.

„Asta în sine este dezgustător. Grupurile pentru drepturile omului au condamnat-o. Am subliniat că acest lucru miroase a disperare. Nu va schimba cursul final al bătăliei”, a spus el.

Șeful „Wagner” continuă să folosească rapoarte despre situația din orașul Soledar, regiunea Donețk, pentru a consolida reputația companiei sale ca forță de luptă eficientă, consideră Institutul pentru Studiul Războiului - ISW.

 

Pentagonul nu vede semne că Belarus se pregătește să intre în război împotriva Ucrainei

 

Un oficial de rang înalt al Pentagonului a declarat că în prezent nu există semne că Belarus se pregătește să intre în războiul împotriva Ucrainei.

„Nu vedem niciun semn că Belarus intenționează să intre în conflict”, a spus oficialul.

Potrivit acestuia, Pentagonul consideră că pregătirea comună a belarușilor și rușilor rămâne în aceiași parametri ca până acum. ”Nu vedem niciun indiciu că Belarus are intenția de a intra în conflict”, a mai spus acesta.

Oficialul subliniază că în zona Bahmut au loc confruntări intense. ”În Kreminna, după cum știți, și în Bahmut în special, zona din jurul Bakhmut, Soledar la nord de Bahmut sunt unele dintre cele mai importante lupte din ultimele două săptămâni”

În unele zone ale frontului, distanța dintre soldații Forțelor de Apărare ucrainene și ocupanții ruși ajunge la doar 40 de metri, arată și Serhii Haidai, șeful dministrației Regionale Luhansk.

Potrivit acestuia, situația din regiunea Luhansk rămâne tensionată, dar controlată pe deplin de Forțele de Apărare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel